Welkom

                                    Als woorden tekort schieten….  

Therapie kan je helpen bij o.a onzekerheid,  verdriet, angst, ziekte, somberheid, bij rouwverwerking en een burn-out.
Voor kunstzinnige therapie heb je geen creatieve ervaring of talent nodig, het gaat om het proces en de ervaring en niet om het eindresultaat. Door creatieve expressie ontstaat er ruimte om van binnenuit te helen.

Kunstzinnige therapie kan zichtbaar maken wat er speelt, de beeldentaal bied je een schat aan informatie en mogelijkheden om uiting te geven aan wat er in je leeft. Door middel van beeldend werken kunnen gevoelens en herinneringen boven komen, verwerkt worden en besproken worden. Praten over wat je getekend hebt voelt veiliger en makkelijker dan rechtstreeks praten over jezelf.

Met kinderen zoek ik spelenderwijs naar contact door gebruik te maken van creatieve (spel)materialen zodat het niet als therapie voelt.

Als volwassene ben je welkom om door middel van beeldend werken tot inzichtgevende gesprekken te komen, creativiteit geeft het denken minder kans en zo kunnen er onbewuste processen zichtbaar worden. Beeldend werken is een manier waarop je in beeld kan brengen hoe je de werkelijkheid ervaart. 

Juist als je van jezelf vindt dat je niet goed kan tekenen of niet creatief bent, is deze therapie heel geschikt, we gebruiken het alleen als middel om tot een diepere laag te komen. Het beeldend werken wordt therapeutisch gebruikt. Het gaat om het proces en niet om het resultaat. En mocht het toch een kunstwerk worden dan kun je het alsnog aan de muur hangen!

Je bent welkom voor een openhartig en kosteloos kennismakingsgesprek om te ervaren of deze therapievorm bij jou of je kind past.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de therapie (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. De codes van de therapie zijn: 24500 Behandeling psychotherapie en 24502 Behandeling kunstzinnige therapie. Zie:
https://catcomplementair.nl/soorten-therapie/