Welkom

Welkom bij Therapiepraktijk Openhartig in Zeist.

Als woorden tekort schieten….
Gesprekken over gevoelens en herinneringen zijn vaak lastig. Kan je niet altijd vertellen wat er speelt? Wat maakt je verdrietig, boos, eenzaam, somber of gefrustreerd?
Misschien wil je er nog niet gelijk over praten maar wil je je wel beter voelen!

Kunstzinnige therapie kan zichtbaar maken wat er speelt, de beeldentaal bied je een schat aan informatie en mogelijkheden om uiting te geven aan wat er in je leeft. Praten over een tekening voelt vaak veiliger en makkelijker dan rechtstreeks praten over jezelf. Door middel van creativiteit kunnen gevoelens en herinneringen boven komen, verwerkt worden en besproken worden.

 

Met kinderen zoek ik spelenderwijs naar contact door gebruik te maken van creatieve materialen zodat het niet als therapie voelt.

Als volwassene ben je welkom voor inzichtgevende gesprekken met gebruikmaking van tekeningen, dit geeft het denken minder kans en zo kunnen er onbewuste processen op papier verschijnen.


Juist als je van jezelf vindt dat je niet goed kan tekenen is deze therapie heel geschikt, we gebruiken het alleen als middel om tot een diepere laag te komen. Het beeldend werken wordt therapeutisch gebruikt. Het gaat om het proces en niet om het resultaat.

Je bent welkom voor een openhartig en kosteloos kennismakingsgesprek om te ervaren of deze therapievorm bij jou of je kind past.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de therapie (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. De codes van de therapie zijn: 24500 Behandeling psychotherapie en 24502 Behandeling kunstzinnige therapie.
Op de pagina ‘kosten en vergoedingen’ staat uitgebreide informatie over de zorgverzekeraars.

Beschrijving psychotherapie: Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die te maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of draaglijker te maken.

Beschrijving kunstzinnige therapie: Kunstzinnige therapie is een therapievorm, die tot doel heeft door diverse kunstvormen (tekenen, schilderen, boetseren, muziek) een veranderingsproces bij een patiënt in gang te zetten.