Volwassenen

 


Uit je kwetsbaarheden komt je kracht –Sigmund Freud-


 

Zolang je gevoelens onderdrukt of geheimen bewaart leef je in constante strijd met jezelf. Het vergt enorm veel energie om je diepste gevoelens te verbergen. Ook blijven daardoor stresshormonen door je lichaam gieren wat resulteert in hoofdpijn, spierpijn, darmproblemen, problemen met seksualiteit, of je gaat irrationeel gedrag vertonen waardoor je anderen kwetst of jezelf in verlegenheid brengt.
Met therapie proberen we je balans te herstellen zodat je je weer beter gaat voelen.

In de kunstzinnige therapie streef je ernaar om het samenspel tussen je denken, je voelen en willen te bevorderen. Om de balans tussen je hoofd en je hart te herstellen, zodat je weer in je kracht kan komen te staan.
De sessies bestaan vaak uit een gesprek en een (creatief)werkje.  Als je niet wilt praten is dat ook helemaal goed, door creatieve expressie kan je jezelf ook van binnenuit helen.

Wil je liever alleen praten en een luisterend oor, is dat natuurlijk ook prima. Jij geeft aan wat voor jou het beste werkt en waar je je het fijnste bij voelt.


The purpose of psychotherapy is to set you free -Rollo May-


 

We werken met verschillende methodieken, zoals gesprekstherapie, kunstzinnige therapie, therapeutische spellen (Kompasvinder en Schateiland expeditie), opstellingen, werken met positieve gezondheid en deelpersoonlijkheden (Voice Dialogue).

Verschil tussen therapieën:
De juiste therapie bestaat niet, je kunt het beste kiezen voor een vorm waar jij je prettig bij voelt. De klik met de therapeut is ook een essentiële factor, het is belangrijk dat je je op je gemak voelt en dat je gezien en gehoord wordt.

Je bent welkom voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek!

Therapie kan je helpen:

  • bij verdriet,  een echtscheiding of een verlies
  • bij angst of ziekte van jezelf, je partner of je kind
  • als je lichamelijk en geestelijk uitgeput bent, een burn-out hebt
  • als je spanningsgerelateerde klachten hebt zoals hoofdpijn en buikpijn
  • als het leven niet loopt zoals jij graag zou willen en dit veel boosheid geeft
  • als je het moeilijk vindt om intieme relaties aan te gaan, je je eenzaam voelt
  • wanneer je onzeker bent en je weinig zelfvertrouwen hebt. Als je het moeilijk vindt om voor jezelf op te komen en je onmacht en frustratie ervaart
  • bij somberheid, weinig energie, niet kunnen genieten van je leven
  • als je gepest wordt op je werk

Er is geen wachtlijst, je kunt gelijk terecht.