Suzy Werkhoven

Ik ben Suzy Werkhoven. Al zolang ik me kan herinneren heb ik een grote interesse in het gedrag van mensen,met name kinderen, dat was de reden dat ik pedagogiek ben gaan studeren.

Daarna heb ik de opleiding psychomotorische kindertherapie afgerond, dit is een ervaringsgerichte vorm van hulpverlening voor kinderen en jongeren met psychosociale of psychische problemen. Al bewegend en spelend wordt het kind in staat gesteld te uiten wat het niet in woorden kan uitdrukken en kan het oefenen met nieuw gedrag.

Vele jaren later wilde ik graag mijn creatieve kant meer ontwikkelen en ben ik de cursus tot Hobbyfun docente gaan volgen, ik vind het heerlijk om met verschillende materialen te werken. Na het voltooien van de cursus ben ik gestart met kunstzinnige workshops voor groepen kinderen, volwassenen en senioren.

In 2015 heb ik de opleiding voor kunstzinnige therapie & counseling afgerond, dit is een prachtige intensieve opleiding geweest waarin ik ervaren heb hoe je door middel van tekenen en beeldende materialen, dicht bij jezelf kunt komen. Doordat je de taal omzeilt kom je sneller rechtstreeks bij je gevoel.

In 2019 heb ik een cursus ‘werken met positieve gezondheid’ gevolgd. Bij ziekte of beperking gaat het niet alleen om je lichamelijke gezondheid, maar vooral om een betekenisvol leven te hebben. Hoe ga je om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen? Daar zouden we samen naar kunnen kijken.

Graag wil ik jouw kind of jouzelf begeleiden, zodat je je pijn en je gevoelens kan delen en daarbij gehoord en gezien wordt, met aandacht en zonder oordelen. Graag wil ik je helpen bij het voelen wat je nodig hebt om in je kracht te kunnen staan en zo zelf verder te kunnen.